Konala, Pitäjänmäki, Reimarla, HELSINKI

Jukolan viesti 2008

14.-15.6.2008 kisailtiin suunnistuksen merkeissä Tampereella, Suomen suurimmassa suunnistustapahtumassa Jukolan viestissä. Lippukunnasta suunnistamassa olivat Timo Vehviläinen, Vesa-Pekka Murtovaara, Olli Laitio, Pekka Kantola, Panu Kantola, Mauri Tunkelo, Mika Kääriäinen sekä Salla Malin, joka kilpaili Venlojen viestissä.

Heli Jukkola
Heli Jukkola lähestymässä maalia

Jda:laiset kisasivat kahdessa joukkueessa (Petolintu 1 ja Petolintu 2, numerot 707 ja 1390). Yhteensä joukkueita Jukolan viestissä oli 1454, mikä on kaikkien aikojen suurin osallistujamäärä. Maasto oli ennakkotietojen mukaan haastava, jopa vaikea, mutta osoittautui meidän mielestä kohtuullisen helpoksi, ainakin verrattuna joihinkin aikaisempien vuosien viesteihin. Jokainen suunnistaja pääsi reitillä mm. tutustumaan raviineihin eli jyrkkäreunaisiin rotkolaaksoihin ja niiden upottaviin mutaisiin ojiin joissa suunnistajat joutuivat kahlaamaan vyötäröä myöten. Jokaisen osuuden alku ja loppu oli tasaista nuorta metsää sekä raviineja ja niihin liittyviä tiheikköjä. Osuuksien keskivaiheilla maasto oli mäkistä sekametsää, jossa maapohja oli paikoitellen erittäin huonoa.

Petolintu 1 oli vielä ankkuriosuuden viimeisillä rasteilla tekemässä parasta sijoitustaan mutta hylättiin maalissa väärän leimauksen johdosta neljänneksi viimeisellä rastilla. Ilman hylkäystä sijoitus olisi ollut noin 430. Pettymys oli todella suuri. Opimme ainakin sen, että leimauksien kanssa pitää olla erittäin tarkkana. Petolintu 2 sai kuitenkin aikaan hyväksytyn suorituksen ja taisteli sijalle 984. Taakse jäivät kaikki Päpan partiojoukkueet paitsi HeMe, joten sijoitukseen voi olla tyytyväinen.

Seuraavan kerran kisataan Mikkelissä, missä on luvassa järjestäjien mukaan urbaania rastiravia armeijan alueella:
Kolmio www.jukola2009.net

Väliajat:
Kolmio Petolintu 1
Kolmio Petolintu 2

Suunnistuskausi ei kuitenkaan lopu tähän, vaan vielä ehtii suunnistamaan esimerkiksi Helsingin suunnistajien iltarasteille tai Espoorasteille.

Minna 
Kauppi

Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi mietteliäänä maalissa kilpailun jälkeen. Asikkalan raikas ei onnistunut puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan ja jäi yli kolme minuuttia kärjestä.
Karolina 
A.
Höjsgaard

Venlojen viestin voitti Domnarvets GoIF Ruotsista. Kuvassa voittajajoukkueen toisen osuuden viestinviejä Karolina Höjsgaard.


Tätä sivua viimeksi muokattu 10.9.2019, 07:33.
© Partiolippukunta Jeanne d'Arc 1938-2017 | www-toimikunta