Konala, Pitäjänmäki, Reimarla, HELSINKI

RUSKA-retki...
eli "ruskaa pakkasella"...

Perjantai-iltana kahdeksan urhoollista johtajaa kokoontuivat Konalan kirkolle ja lähtivät sieltä kohti Liesjärven kansallispuistoa. (Ennen matkalle lähtöä piti kuitenkin ajeluttaa Teroa). Kansallispuiston löydettyämme heitimme rinkat selkään ja lähdimme kävelemään kohti nuotiopaikkaa. Teltat pystyyn ja nuotiolle istuskelemaan ja paistelemaan lihapiirakoita.

Lauantaina heräsimme varhain syömään äklönmakeaa kiisseliä ja mysliä. Samalla tutkiskelimme luonnonihmeitä eli tarkkailimme maailman vahvinta matoa (joka oli vain 1,5cm pitkä!). Päätimme lähteä kävelemään takaisin autolle ja vaihtaa maisemaa. Liesjärven kansallispuisto oli hienon näköinen ja pohdiskelimme miten pieni harju oli muodostunut sinne jakamaan järven kahtia.

Maisemia Torronsuolta

Karautimme autoilla Torronsuon kansallispuistoon, jossa ihmettelimme suuria suoalueita ja lounastimme. Valokuvia napsittiin lintutorneilla ja suolla kuljettiin pitkospuita pitkin ja vähän niiden ohikin. Kellon jo näyttäessä miltei sataa lähdimme kohti Jyrhämien mökkiä Tammelassa. Syötiin, pelailtiin ja lämmiteltiin saunaa. Illan kohokohdaksi muodostui hiekkakuopalla hyppely kasojen päältä alas (Mauri älä murjota, kyllä se voltti vielä menee). Rohkeimmat kävivät jopa uimassa hyisessä vedessä.

Sunnuntaiaamuna heräsimme jo varhain, koska piti ehtiä takaisin Helsinkiin Päpan piirikokoukseen. Reissun päivämatkat eivät olleet päätähuimaavia, mutta reissu oli kaikinpuolin rentouttava ja mukava.

Mukana menossa olivat Salla, Jarkko, Heidi, Lari L, Mauri, Maiju, Sanni ja Timo R.

Mauri ja Heidi kokkaavat sekä lintutornin disclamerkyltti

Tätä sivua viimeksi muokattu 10.9.2019, 07:33.
© Partiolippukunta Jeanne d'Arc 1938-2017 | www-toimikunta