Sisäfileet tulillaAlex sytyttää nuotiotaIlta pimenee. Alex pyrkii parhaansa mukaan sytyttämään kodassa nuotiota, jotta saisimme valmistettua itsellemme iltapalaa retkeilypäivän päätteeksi. Olemme parhaillaan Liesjärvellä, johtajiston vuotuisella Ruska-retkellä. Perjantai-iltana matkamme alkoi Konalan kirkon pihasta, josta lähdimme kahden saksalaisvalmisteisen henkilöauton voimin liikkeelle, kohti matkamme ensimmäistä välietappia. Kansan miehinä – ja naisena – olimme valinneet ensimmäiseksi yöpymispaikaksi Saaren kansanpuiston. Nuotiopaikalle päästyämme sijoitimme herkulliset possun sisäfilee -jötkylät kypsymään hiilloksen hellään huomaan. Ruokailun jälkeen siirryimme telttojen puolelle nukkumaan sikeästi.

Aamulla herättyämme tunsimme ilman olevan raikkaan syksyinen. MaisemaJätimme taaksemme teltan huurteiset seinät ja kirpakan sään ja lähdimme kohti läheistä näkötornia. Perillä kuitenkin huomasimme sen olevan suljettu tähän aikaan vuodesta. Lähdimme kuitenkin takaiskusta huolimatta kohti seuraavaa matkakohdettamme, Hämeen luontotupaa. Siellä pääsimme ihailemaan kaunista suomalaista järvimaisemaa nauttiessamme trangiavalmisteista lounasta. Ruokailun jälkeen lähdimme kohti Torronsuon kansallispuistossa sijaitsevaa näkötornia, jonne viime tornista poiketen pääsimme kiipeämään. Sieltä lähdimmekin yöpaikalle Liesjärven kansallispuistoon, Kaksvetisen rantaan. Tällä erää jatkammekin sitten illanviettoa ja odotamme jännityksellä, mitä tuleman pitää.

Aamun pakkailua
Yhteiskuva

Tagged on:         

Vastaa