Keskiviikkona 6.12 vietettiin 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää perinteiseen tyyliin Pitäjänmäen kirkolla runsain joukoin. Sää oli mitä mainioin auringon pilkistellessä pilvien takaa ja juuri sataneen lumipeitteen kuorruttaessa maata. Kello 09:00 kokoonnuttiin tuttuun tapaan lipunnostoon, jonka jälkeen siirryttiin sisälle kirkkoon lupauksenantotilaisuuteen. SuomenlippuSiellä jokainen ikäkausi pääsi antamaan lupauksen sekä uudet tulokkaat saivat omat partiohuivinsa. Tilaisuudessa jaettiin huivien ja lupausten lisäksi myös ikäkausimerkkejä ja osmonsolmuja, sekä osalle myös ansiomerkkejä. Ahkerasta adventtikalenterimyynnistä saattoi saada hienon tonttumerkin.

Lupauksenantotilaisuuden jälkeen päivä jatkui jumalanpalveluksella, jossa lippukuntalaisemme toimivat lippuvartiossa, sekä keräsivät myös kolehdin. Virsien ja ehtoollisen jälkeen siirryttiin yläkertaan, jossa tilaisuus jatkui myyjäisillä ja joulupuurolla, joka oli erittäin suosittua aiempien vuosien kaltaisesti. Myyjäisissä oli tarjolla muun muassa arvontoja, erilaisia vartioiden itse valmistamia tuotteita, kuten leivonnaisia, kynttilöitä ja joulukortteja, sekä kirpputori. Puolenpäivän aikaan lippuvartio kävi myös Pitäjänmäen sankarihaudoilla.

Aivan ilman ohjelmaakaan ei jääty, sillä lavalle nousi Lotta Klemetti laulamaan muutaman itse kullekin tutun kappaleen Valtteri Laukkasen säestämänä, eikä esitys jättänyt takuulla ketään kylmäksi. Muutaman biisin kohdalla myös yleisö intoutui mukaan kuoroon, ja etenkin nuoremmat partiolaiset lauloivat mukana innokkaasti.

Onnea 100-vuotias Suomi!

Kuva Ⓒ flickr.com / CC: by-nc-nd

Tagged on:                     

Vastaa