Kamppailu monopolimestaruudesta ja mystisiä sananlaskuja 

”Saab kulkee kuin mummo lumessa.” – L. Saarelainen

Perjantai-iltana yhteensä 11 henkilöä kokoontui lippukunnan vanhalle kämpälle viettämään pikkujouluretkeä, jonka ystävällisesti järjestivät Lari ja Toni. Paikalle saavuttiin auto kerrallaan ja ilta aloitettiin valmistamalla perinteisiä lämppäreitä. Iltapalan jälkeen kisailtiin Piirrä&Arvaa pelin muodossa, jossa jouduttiin arvailemaan toinen toistaan pulmallisempia sananlaskuja – mm. ”Hyvää päivää kirvesvartta!” ja ”Suolainen ja sakea on köyhän makea”. Retkeläiset työn touhussaKoska osalla ihmisistä oli takanaan rankka työviikko, käytiin perjantai-iltana melko aikaisin nukkumaan.

Lauantai-aamu valkeni melko harmaana auringon piileskellessä jossain pilvien takana. 11.45 johtajat kerääntyivät nostamaan lipun salkoon, jonka jälkeen oli aamiaiseksi herkullinen joulupuuro. Koska jotain kämppähommiakin olisi joskus tehtävä, ottivat Vaeltajat aamiaisen jälkeen kirveet käsiin ja lähtivät pilkkomaan lisää saunapuita, sekä siivoamaan muuta kämpän ympäristöä. Kun raskaat työt oli tehty, oli aika kerääntyä jälleen kämpän pöydän ympärille nauttimaan lounasta. Ruokailun jälkeen alkoi tulla pimeä ja lipunlaskun aika, joten lippukunnan Nakkikuoro päätti kajauttaa ilmoille komean Finlandian itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa. Siitä löytyykin video lippukunnan instagramissa. Klikkaa tästä videoon!

Lipunlaskun jälkeen retkeläiset kerääntyivät hetkeksi pelailemaan erilaisia seurapelejä, ennen kuin osa porukasta päätti lähteä rastikierrolle pimeään metsään. Sää oli kostea ja viileä, mutta onneksi kaikilla oli riittävästi vaatetta päällä. Kierrokselta tarttui mukaan yksi rasti, jonka anagrammeja ratkottiin lopuksi kämpällä koko porukan voimin. Sen jälkeen nautittiin runsas ja maittava jouluateria, joka sisälsi lukuisia laatikoita, rosollia, kinkkua sekä jälkiruuaksi joulutorttuja, suklaata ja piparkakkuja. Ruuan jälkeen kaikki halukkaat pääsivät rentoutumaan saunan löylyihin.

Saunan jälkeen oli luvassa värikästä iltaohjelmaa, johon kuului muun muassa hulvattomia sketsejä, perinteisiä partiokisailuja sekä Norjalaista jalkapainia, joka viimeistään herätti jokaisen osallistujan kilpailuvietin. Näiden jälkeen kilpailtiin lippukunnan Monopolimestaruudesta yön pikkutunneille asti. Ensimmäisessä osakilpailussa menestyi hieman kyseenalaisesti Caacci.Monopolimestaruus
”Voitto oli täyttä huijausta!” Leevi Saarelainen kommentoi.
Toiselle sijalle pelissä sijoittui Leevi Saarelainen ja kolmannelle sijalle Lari Jyrhämä. Kuka mahtaa napata seuraavan osakilpailun voiton?

Koska nukkumaanmeno meni sunnuntaiaamun puolelle, oli herätys hieman myöhäisempi. Vasta puoli kahdentoista aikaan retkeläiset raahautuivat alakertaan siivoamaan ja valmistamaan aamupalaa, joka koostui yrtti- ja valkosipulipatongeista, makkarasta ja croisanteista. Siivoaminen sujui nopeasti ja tehokkaasti, eikä aikaakaan kun uupuneet Vaeltajat pääsivät vihdoin lähtemään kohti kotejaan.

Tagged on:                         

Vastaa