”Silmät ovat kuin Skodan jarrupalat” – L. Saarelainen

On jälleen se aika vuodesta, kun kaikki kokoontuvat viettämään pikkujouluja kaveriporukallaan. Joulupöydän jälkiruokaNiin tehtiin myös meidän lippukunnassa jo toista viikonloppua putkeen, kun johtajiston perinteinen joulusauna järjestettiin 16-17.12. Johtajien lisäksi paikalla oli neljä kappaletta Tarpojia, joista on hyvää vauhtia tulossa lippukuntamme tulevia johtajia. Osallistujat saapuivat omaa tahtia paikalle auto kerrallaan ja retken valmistelut aloitettiin lämmittämällä Suositkon takkaa ja kantamalla vettä saunalle, kuitenkin vasta jännittävän ja ilon tunteita esiin kirvoittavan kolikkopelin jälkeen. Joulupukki jakoi lahjojaKun kämppä oli saatu lämmitettyä ja saunakin laitettu päälle, alkoi ruuan valmistus. Kuten viime viikolla, oli tänänkin lauantaina tarjolla mehevää kinkkua, monipuolisia laatikoita sekä rosollia kermavaahdon kera. Jälkiruuaksi saimme nauttia Sandran valmistamasta jouluherkusta, joka maistui varmasti kaikille.

Kun kaikki olivat saaneet syödä kyllikseen, oli vuorossa tyttöjen saunavuoro sekä hieman venyttelyä Norjalaisen jalkapainin muodossa. Koska tytöt eivät olleet kovinkaan innokkaita saunojia Sandraa lukuunottamatta, osallistuivat he kaikki mukaan painiotteluun. Taistelu oli tiukkaa ja osaanottajat venyivät aivan uusiin sfääreihin, mutta kukaan ei onneksi loukkaantunut. Paini kesti erittäin pitkään, eikä varsinaisen voittajan julistukseen lopulta edes päästy, vaan osallistujista kuusi pysyi pystyssä viimeiseen asti. Ylipitkäksi venynyt ottelu oli kuitenkin pakko keskeyttää, sillä paikalle saapui aivan erityinen vieras – joulupukki! Sananlaskujen arvuutteluaMukanaan valkoparralla oli suuri musta säkki, josta riitti lahjoja jokaiselle kiltille partiolaiselle. Suurimman lahjan sai luonnollisesti arvostettu lippukunnanjohtajamme, jonka myslivarastot eivät takuulla tule loppumaan ainakaan tämän vuoden puolella.

Joululahjojen jaon jälkeen oli poikien saunavuoro ja lautapelien pelailua myöhään yöhön asti. Pöydällä näkyi ainakin Ricochet Robot. Kuten edelliskerralla, myös tällä retkellä arvuuteltiin sananlaskuja Piirrä&Arvaa tyyliin. Kilvoittelujen lomassa naposteltiin joulutorttuja ja suklaata, ennen kuin osaanottajat kiipesivät hiljalleen parvelle nukkumaan. Muuan Harry aiheutti vielä supattelua ennen nukahtamista.

Aamulla Panu heräsi epäinhimillisen aikaisin keittämään riisipuuroa. Muut jatkoivat vielä höyhensaarilla siihen saakka, kunnes puuro julistettiin valmiiksi. Retkeläiset valuivat aterioimaan erittäin onnistunutta puuroa ja höysteitä. Maittavan aamiaisen jälkeen alkoi siivoilu, jonka lomassa ihmeteltiin, kuinka Panu oli päivittänyt Pösönsä uudempaan malliin. Palkkioksi siivouksesta kiehautettiin vielä viimeiset glögit ja nautittiin lasilliset tähtitorttujen kera. Väki alkoi näiden toimien jälkeen valua pikkuhiljaa pois tontilta auto kerrallaan, hyvää joulua toisilleen toivotellen.

Yhteiskuva

Tagged on:                     

Vastaa