Artikkelin kirjoittaminen tietokoneella

 1. Kirjaudu sisään sivun oikeassa alanurkassa. Sivun yläreunaan ilmestyy musta valikkopalkki.
 2. Klikkaa vasemmasta yläreunasta valikkoa ”Uusi -> artikkeli”. Uusi artikkelin kirjoittamiseen tarkoitettu sivu avautuu.
 3. Keksi artikkelille nimi ja kirjoita teksti. Hyvä blogiteksti on lyhyt, hauska ja välittää fiiliksen. Voit lisätä linkkejä tekstiin.
 4. Lisää kuvia tms. klikkaamalla otsikkoruudun alta painketta ”Lisää media”.
  Välilehdeltä ”Mediakirjasto” voi lisätä kuvia, jotka on jo ladattu blogiin. Välilehdeltä ”Siirrä tiedostoja” voi lisätä kuvia omalta tietokoneelta. ”Aseta artikkelikuva” tarkoittaa kuvaa, joka näkyy artikkelin yhteydessä blogin etusivulla.
  Kun otat kuvia, kerro kuvattaville, että ne ovat tulossa blogiin. Jos kuvattava ei halua, että hänestä julkaistaan kuvia blogissa, toivetta on syytä kunnioittaa. Vanhemmilla on oikeus kieltää lastensa kuvien julkaisu. Kuvia voi pyytää poistettavaksi jälkikäteen.
 5. Lisää artikkelille muutama avainsana oikeasta valikosta, jotta samanlaisia juttuja on helpompi löytää. Esim. Feenix, kanootit, seikkailijat, kokous, kevät. Erota tunnisteet toisistaan pilkulla.
 6. Julkaise artikkeli oikean reunan valikosta löytyvällä painikkeella. Artikkelia voi esikatsella tai sen voi tallentaa luonnoksena ennen julkaisua.
 7. Kun artikkeli on julkaistu, voit jakaa linkin lippukunnan Facebook-sivun seinällä. Sen voi myös jakaa johtajien Facebook-ryhmään.

Artikkelin kirjoittaminen älypuhelimella tai tabletilla

Älypuhelimella tai tabletilla julkaisu tapahtuu WordPress-sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla on mahdollista lisätä esim. kuvia suoraan laitteelta. Toiminnot ovat samanlaisia kuin tietokoneella, mutta englanninkielisiä.
Sovelluksessa valitaan aluksi ”Add self-hosted WordPress blog”. Sen jälkeen kirjoitetaan blogin osoite eli url: (jda.fi/matajoki), oma käyttäjätunnus ja sanasana. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen ei tarvitse enää kirjautua uudelleen.

Vastaa